Jak zrobić Babeczki bakaliowe

Składniki na babeczki bakaliowe:

  • pszennej
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • garść suszonych moreli
  • włoskich
  • 3/4 szklanki mąki
  • 2 garście orzechów
  • 1 łyżeczka kakao
  • garść suszonych śliwek
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • ziemniaczanej
  • 1/4 szklanki mąki

babeczki bakaliowe Jak przygotować:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Herbatniki z orzechami i suszonymi produktami naturalnymi: Mąkę, proszek do pieczenia i miękką margarynę połączyć z żółtkami i ubić białka na sztywną pianę z odrobiną soli i cukru. Dodaj dwie do trzech łyżek posiekanych orzechów i suszonych owoców do pozostałej masy wraz z kakao. Foremki na babeczki (ja użyłam 4 o szerokości 10 cm) natłuścić pędzelkiem i skondensowaną margaryną i posypać bułką tartą. Do orzechów wmieszać masę kakaową i łyżkę suchej masy z produktów ekologicznych. Na 20 do 30 minut umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Aby zrobić ciasto w tradycyjny sposób, pomnóż składniki przez dwa. Cukier puder można posypać po wierzchu ciasta, gdy ostygnie. Weź udział w kolacji.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *