Jak zrobić Babeczki dekoracyjne

Smaczne kruche ciasteczka z dodatkiem płatków owsianych, słonecznika i orzechów. Smaczne kruche ciasteczka z dodatkiem płatków owsianych, słonecznika i orzechów. Słodzone erytrolem. Polecam do kawy. Pyszne bananowe babeczki z kremem – idealne na zdrowy deser! Mięciutkie babeczki marchewkowe. Muffinki piernikowe z powidłami śliwkowymi… nie są to wprawdzie pierniki, ale namiastka Świąt już jest… na pierniczki też przyjdzie pora… póki co zapach zbliżających się Świąt unosi się po domu… Babeczki ekspresowe, przygotowanie łącznie z pieczeniem zajęło mi niecałe 40 minut, przepis prosty, muffinki pyszne, polecam 🙂 Przepis na 12 sztuk. Babeczki będą się również super prezentowały na wielkanocnym stole, lub w koszyczku ze święconką. Babeczki można przygotować z czekoladą zamiast kakao.

babeczki – składniki:

  • 15 dkg margaryny
  • 10 dkg cukru pudru
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 porcja na ok 15 babeczek
  • 3 lub 4 żółtka
  • 1/2 łyżki proszku do pieczenia
  • 30 dkg mąki
  • 1 opak.cukru waniliowego

babeczki Jak przygotować

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Dekoracje babeczek obejmują: Połącz mąkę i posiekaną margarynę; Dodać żółtka, proszek, śmietanę, cukier puder i cukier waniliowy. Robi się ciasto. Włóż do lodówki na 15 minut. Sklejamy foremki i szklanką robimy kółka. Gotujemy. W moim piekarniku zajmuje to od 15 do 25 minut. Po upieczeniu ciasta dodajemy dżem i bitą śmietanę (w proszku, którą należy zrobić według przepisu na opakowaniu). Dodatkowo dobrze komponuje się z kremem tortowym i kremem orzechowym (zrób zgodnie z instrukcją na opakowaniu).


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *