Jak zrobić Babeczki kajmakowe z kajmakowym kremem

pyszne, słodkie, ekspresowe, małe co nieco. dla wielbicieli kajmaku i nie tylko

babeczki kajmakowe – lista składników:

  • sól 3/4 łyżeczki
  • masa kajmakowa (u mnie orzechowa) 1/2 szkl.
  • Krem:
  • Składniki na babeczki (ok. 24 szt.)
  • cukier 1 szkl.
  • maślanka 3/4 szkl.
  • miękkie masło 20 dag
  • olej roślinny 1/4 szkl.
  • sól szczypta
  • miękkie masło 30 dag
  • proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
  • mąka pszenna 3 szkl.
  • jajko 4
  • cukier waniliowy 1
  • masa kajmakowa ok. 1 szkl.
  • soda oczyszczona 1/4 płaskiej łyżeczki

babeczki kajmakowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: babeczki czekoladowe z budyniem

Proszek do pieczenia i napój bezalkoholowy należy przefiltrować razem z mąką. Ubij margarynę, cukier, cukier waniliowy i sól w innej misce, aż będą miękkie. Następnie powoli dodawać masę kajmakową i miksować przez około minutę. Stopniowo dodawać olej i jajka. Suche składniki i maślankę należy następnie wymieszać w odwrotnej kolejności. Napełnij ciastem każdą papierową filiżankę wyłożoną foremką na muffinki. Piecz babeczki przez 15 do 20 minut w temperaturze 180 C, aż będą idealne. Krem: Miksować delikatną pastę przez około 2 do 3 minut do uzyskania miękkiej, lekkiej masy. Sól dodaje się po powolnym dodaniu masy kajmakowej, łyżka po łyżce. Im więcej dodamy masy kajmakowej, tym krem będzie słodszy i gęstszy. Za pomocą opakowania do pieczenia nałóż krem na całkowicie schłodzone babeczki. 2 Umieść babeczki w lodówce. 3 Smacznego 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *