Jak zrobić Babeczki kolorowe ze śmietaną

Składniki na babeczki kolorowe:

  • kakao
  • jajka
  • cukier – 1 szkl
  • kisiel wiśniowy – 2 łyżki
  • Śmietana
  • mąka
  • kisiel cytrynowy – 2 łyżki
  • cukier puder – 2 łyżki
  • proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • mąka
  • tłuszcz do formy
  • sól
  • pszenna
  • perełki cukrowe

babeczki kolorowe Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

Babeczki polane kolorowym lukrem Oddziel białka i żółtka. Ubij cukier i żółtka razem, aż będą puszyste. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. W przesiewaczu wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie stopniowo dodawaj je do masy żółtkowej i łącz z pianką z białek. Przygotuj trzy porcje ciasta. Przed dodaniem kakao, dżemu cytrynowego i innych składników dokładnie wymieszaj każdy składnik ciasta. Wyłóż foremki na herbatniki papierowymi kubeczkami lub napełnij je pastą, olejem i mąką. Opróżnij gracza do każdego kubka, zastępując ruchy w kierunku trójkolorowych babeczek. ciepło, które zostało wstępnie podgrzane na kuchence. Do schłodzonej śmietanki dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywną pianę. Użyj go do dekoracji babeczek, które ostygły i zostały przygotowane; Niektóre z nich przecięłam na pół. Po wierzchu posypać cukrowymi perełkami. i również; nbsp;


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *