Jak zrobić Babeczki kruche z owocami

Składniki na babeczki kruche z owocami:

  • 1/3 proszku do pieczenia
  • Brzoskwinie
  • 2 łyzki kakao
  • 25 dkg mąki
  • Winogrona
  • Jezyny
  • Reszta:
  • Sok z 1 cytryny
  • 1 olejek pomarańczowy
  • 2 żółtka
  • Masa:
  • Jagody
  • 12 dkg cukru
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 kostka masła lub margaryny
  • Ciasto:
  • 25 dkg margaryny
  • 3 łyżki śmietany

babeczki kruche z owocami Jak zrobić:

Zobacz także: naleśniki czekoladowe z twarogiem

Babeczki z owocami: margarynę i mąkę posiekać, w misce połączyć białka, cukier i różne dodatki, a następnie przygotować. Ciasto powinno być kruche. Budyń włożyć do foremek i włożyć (gotować do bardzo gęstej konsystencji). Podgrzewać do perfekcji przez około 25 minut w 180 stopniach. Z masła zagnieść puszyste ciasto. Wmieszaj cukier. Dodaj sok z cytryny i kakao do połowy. mieszać. Udekoruj babeczki wypełniając je naturalnym produktem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *