Jak zrobić Babeczki mocno czekoladowe

Mocno czekoladowe i wilgotne muffinki dla wszystkich wielbicieli czekolady. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.

Składniki na babeczki mocno czekoladowe:

  • 3/4 szkl mąki
  • 140 g masła
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • 3/4 szkl cukru
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 60 g gorzkiej czekolady
  • 1/2 szkl śmietany 12%

babeczki mocno czekoladowe Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna receptura

1. W rondelku rozpuścić czekoladę i masło. Po dodaniu kakao zmiksuj i odstaw do ostygnięcia. Wymieszaj proszek do pieczenia, pop i mąkę, oddzielając je. Dodaj sól i cukier do jajek. Po dodaniu jednej trzeciej mąki wymieszać z czekoladą. Po dodaniu śmietany i pozostałej mąki dokładnie połączyć. Wlej odtwarzacz do foremek na babeczki do 2/3 ich pojemności. W 180 stopniach piec 20 minut. Fajny. Można polać zmiękczoną czekoladą. Staraj się nie piec babeczek zbyt długo, aby zbytnio nie wyschły.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *