Jak zrobić Babeczki muffinki z budyniem i jagodami

babeczki muffinki – składniki:

  • ziemniaczanej
  • 100 g rozpuszczonego masła
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 4/5 szklanki cukru
  • szczypta soli
  • 1 budyń śmietankowy bez cukru
  • pszennej
  • 1/5 szklanki mleka
  • 5 łyżeczek cukru
  • opcjonalnie do budyniu ok. 4-5 łyżek masła
  • 4/5 szklanki jogurtu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 cukier wanilinowy
  • skórka starta z jednej cytryny
  • 120 gramów dżemu jagodowego

babeczki muffinki Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Babeczki, muffiny i muffinki z jagodami Jajka, jogurt, schłodzone masło i skórkę z cytryny połączyć na jednolitą masę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. Wszystko krótko miksujemy do połączenia składników. Aby zrobić budyń postępuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i użyj 1,5 szklanki mleka z jednego opakowania. Alternatywnie, aby uzyskać bardziej wyrazistą obudowę i nieskazitelny design, można dodać do puddingu kilka łyżek margaryny. Do foremek na babeczki włożyć łyżkę masy, następnie po łyżeczce budyniu i po łyżeczce dżemu, a następnie wszystko przykryć kolejną łyżką ciasta. Podane zakresy są wystarczające dla około 14 do 16 typowych elementów formy. Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *