Jak zrobić Babeczki orkiszowe na majonezie z kremem i truskawką

Babeczki przygotowałam na bazie majonezu wegańskiego i pięknie wyrosły. Krem na bazie mleczka kokosowego usztywniłam popularnym zagęstnikiem do śmietany kremówki. Jakiś czas temu odkryłam, że gdy mleczko nie bardzo chcę się ubić to ten specyfik ratuje sytuację.

Składniki na babeczki orkiszowe:

  • 3 łyżki erytrolu
  • 200 g mąki orkiszowej jasnej
  • Skórka otarta z 1 cytryny
  • Babeczki:
  • 200 g serka homogenizowanego naturalnego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki mleka
  • Dodatkowo:
  • 1 zagęstnik do śmietany
  • Krem:
  • 20 g kakao
  • 6 dużych truskawek
  • 115 g erytrolu
  • 1 puszka mleczka kokosowego
  • 4 jajka rozmiar M
  • 100 g majonezu wegańskiego

babeczki orkiszowe Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *