Jak zrobić Babeczki z ajerkoniakiem

Idealne na Wielkanoc.

babeczki z ajerkoniakiem – lista składników:

  • – 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • – 0,5 szklanki mąki tortowej
  • – 2 jajka
  • -1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • – 12,5 dag margaryny
  • – 3 łyżki ajerkoniaku
  • – 0,5 szklanki cukru
  • – 1 cukier waniliowy

babeczki z ajerkoniakiem Przygotowanie

Zobacz również: inny ciekawy przepis

1. Zmieszaj cukier i cukier waniliowy z margaryną. Dodawaj po jednym jajku, ciągle ubijając, a następnie dokładnie wymieszaj obie mąki i proszek do pieczenia. Dodaj ajerkoniak i ubij. 2. Włóż biszkopt do silikonowej formy do pieczenia babeczek. Podgrzewać w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Tego lata odbiegamy od codzienności. Gotowy!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *