Jak zrobić Babeczki z dżemem z żurawiny

To jedne z łatwiejszych babeczek upieczone z ciasta francuskiego. W środku zostały wypełnione dżemem z żurawinki, który samodzielnie zrobiłam, więc tym bardziej wszystkim smakowały.

babeczki z dżemem – składniki:

  • Cukier puder
  • dżem z żurawiny 1 słoiczek
  • Ciasto francuskie 1 rulon

babeczki z dżemem Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Foremki (ja używam silikonu, więc nie trzeba ich smarować) ptysiami świetnie podgrzać, do każdej włożyć powidła żurawinowe. Najlepszym sposobem na wycięcie pasków ciasta francuskiego na wierzch jest radełkowanie. W nagrzanym piekarniku piec 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Zjedz genialną kolację! PS: Najlepsze są ciepłe babeczki. Punkt zbieżności babeczek można wypełnić dowolnie, na przykład twarogiem, jabłkami, brzoskwiniami, ananasem itp.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *