Jak zrobić Babeczki z nadzieniem dyniowym.

babeczki z nadzieniem – składniki:

  • 1 duże jajo
  • stopiona czekolada
  • płat ciasta kruchego lub francuskiego
  • 1/2 szklanki suszonej żurawiny
  • 1 szklanka startego kwaśnego jabłka
  • biała
  • 2 łyżki cukru
  • kawałek imbiru
  • 1/2 szklanki gęstej śmietanki
  • 1 szklanka startego miąższu dyni

babeczki z nadzieniem Jak przygotować:

Zobacz również: zielone gofry

babeczki ułożone z dyni. Podgrzej mieszankę w foremkach na babeczki pokrytych olejem, aż zbieleje. Układamy nadzienie. Po zmiksowaniu jajka z cukrem dodać dynię, zmielone jabłko i śmietanę. Dynia została wyekstrahowana z obfitości soku. Dodaj imbir do mieszanki, drobno go krojąc. Każda przestrzeń powinna być wypełniona masą dyniową i suszoną żurawiną. Kawałki ciasta mogą nadać blatowi nowe życie. Babeczki należy podgrzewać przez około 25 minut lub do momentu, aż nadzienie będzie gotowe. Wykończ ciasto białą czekoladą na brzegach, matową czekoladą na środku itp. Po ostygnięciu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *