Jak zrobić Babeczki z pasztetem

babeczki z pasztetem – składniki:

  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku
  • 40 dag kurzych wątróbek
  • 25-30 korpusów babeczek
  • sól
  • 5 czerwonych cebul
  • 3-4 łyżki masła
  • 6 łyżek oleju
  • sok z 1 cytryny
  • 20 dag sera pleśniowego
  • 20 dag serka homogenizowanego
  • 3 łyżki cukru
  • 100 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 200 ml wody
  • 1 średnia cebula
  • 2 listki laurowe
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku

babeczki z pasztetem Jak zrobić:

Zobacz także: inny przepis

Dezynfekcja wątroby. Drobno pokrojoną cebulę podsmaż z odrobiną pasty. Wątróbki i resztki pasty należy dodać po zwiększeniu intensywności. Smaż od siedmiu do dziesięciu minut. Pozwól mu ostygnąć. W misce z wątróbkami połącz ser śmietankowy, ser pleśniowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zmiksuj blenderem, aż mus będzie gładki. Do smaku posypać solą i pieprzem. Odstawić na 24 godziny. 2 Przygotuj dżem z cebuli. Czerwoną cebulę drobno pokroić. Dodając olej i podgrzewając go, możesz podgrzać garnek. Dodaj cebulę, gotuj na małej mocy przez blisko 15 minut, aż cebula będzie wrażliwa. Po dodaniu cukru gotuj przez trzy do pięciu minut, ciągle mieszając. Następnie należy dodać wino, wodę, czosnek i liście laurowe. Gotuj przez około 60 minut, aż cały płyn odparuje, od czasu do czasu mieszając. Na koniec doprawić dżem octem balsamicznym, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem do smaku. 3 Użyj worka na ciasto, aby zapakować schłodzony pasztet do babeczek. Na wierzch połóż karmelizowaną cebulę. 4: Teraz, bez czekania: 40 minut. Kawałek: 180 kalorii na każdy kilogram. źródło: co robię


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *