Jak zrobić Babeczki z ricottą i owocami

Delikatne i puszyste muffinki z dodatkiem ricotty, czekolady oraz borówek i malin.

babeczki z ricottą – lista składników:

  • 1 szklanka mąki orkiszowej
  • 200 g malin
  • 200 g sera ricotta
  • 3 łyżki masła
  • szczypta soli
  • 1 1/3 szklanki mleka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 200 g borówek
  • 1 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru

babeczki z ricottą Przygotowanie:

Zobacz również: inny przepis

Przygotuj foremki do bułek i rozgrzej piekarnik do 180°C. Pozostaw pastę do ostygnięcia po tym, jak zrelaksuje się w naczyniu. Wysuszyć produkt ekologiczny po umyciu. Czekoladę połam na dodatkowe, nie rzucające się w oczy kawałki. Połącz cukier, sól, proszek do pieczenia i obie mąki w dużej misce. Połącz jajka, mleko i schłodzone masło w innej misce. Następnie w tym momencie skoordynuj ricottę. Przelej mieszankę do suchych dekoracji i zmiksuj na gładką masę. Na koniec za pomocą łyżki połącz owoce z czekoladą. Opróżnianie hittera do foremek pomoże ci przygotować się na 25 do 30 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *