Jak zrobić Babeczki z szynką szwarcwaldzką i groszkiem

Szybka w wykonaniu przekąską podpatrzona w jednej z gazet 🙂

babeczki z szynką – składniki:

  • jajka, 4
  • cebula, 1/2
  • SZYNKA SZWARCWALDZKA, 8 plastrów
  • groszek, 1/2 szklanki
  • olej, 1 łyżka
  • sól, pieprz, do smaku
  • parmezan starty, 50 g

babeczki z szynką Jak przygotować:

Zobacz także: inny przepis

Użyj oleju do nasmarowania naczynia do bułek. Wyłóż foremki kawałkami szynki, aby zrobić kubki. Na dodatkowym oleju zeszklić posiekaną cebulę. W cieście powinno znaleźć się mleko, jajka, cebula, groszek, sól, pieprz i tarty ser. Powstałą masą napełnij foremki. Podgrzewać w 180 stopniach przez 20 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *