Jak zrobić Bezglutenowe babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczową + filmik

Proponuję mój przepis na przepyszne babeczki czekoladowe bez glutenu ze świątecznym aromatem w postaci skórki pomarańczowej, serdecznie polecam 🙂

bezglutenowe babeczki czekoladowe – składniki:

  • 12 papilotek
  • Składniki na 12 babeczek:
  • 50 g mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki stołowe ciemnego kakao
  • pół szklanki cukru
  • pół łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
  • ok. 120 ml mleka
  • 100 g skrobi ziemniaczanej
  • 50 g mąki z ziaren amarantusa
  • szczypta soli
  • 1-2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 2 jajka (żółtka i białka osobno)
  • 50 g masła
  • cukier puder do posypania

bezglutenowe babeczki czekoladowe Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *