Jak zrobić Biszkoptowe naleśniki z truskawkami

naleśniki z truskawkami – składniki:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier
  • Na ciasto:
  • mrożone lub świeże truskawki
  • 2 jaja
  • 1/3 szkl cukru
  • 1,5 szkl. mąki
  • Na polewę
  • 2,5 szkl. mleka
  • pszennej

naleśniki z truskawkami Jak zrobić

Zobacz również: inny przepis

Przetrzyj naleśniki z truskawkami. Oddziel białka od żółtek i użyj blendera, aby skonsolidować resztki mikstury. Ciasto bardzo łatwo się porusza. Ubite białka łączymy z ciastem. Jeśli ciasto podczas pieczenia stanie się zbyt gęste, dodaj trochę mleka i delikatnie wymieszaj. Smażyć na odrobinie oleju z różnych stron, aż się ładnie zarumienią. Zmiksuj truskawki z cukrem w blenderze. Posypać gorącymi bułkami. Słodki syrop truskawkowy i rozpływające się w ustach bułeczki to danie wyjątkowe. Polecam szczególnie mamom wybrednych smakoszy.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *