Jak zrobić Chrupiące naleśniki francuskie

Naleśniki po francusku są bardzo cienkie i delikatne. Po podsmażeniu na maśle robią się obłędnie kruche. Naleśniki w tej wersji, nawet ze zwykłym dżemem to petarda.

Składniki na chrupiące naleśniki francuskie:

  • 2 łyżki oleju
  • łyżka cukru
  • 1/3 szklanki mleka
  • torebka cukru waniliowego
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1/3 kostki masła
  • łyżka spirytusu (opcjonalnie)
  • 1/4 szklanki wody mineralnej gazowanej
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • szczypta soli

chrupiące naleśniki francuskie Jak zrobić

Zobacz również: inny przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *