Jak zrobić Cukiniowe gofry wg. Irenki o zapachu wanilii

cukiniowe gofry – składniki:

  • pół szklanki oleju
  • jeden cukier waniliowy
  • pół młodej cukinii
  • półtora szklanki pszennej
  • rzepakowego
  • trzy duże jajka
  • szczypta soli
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • pół olejku waniliowego,
  • mąki

cukiniowe gofry Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Gofry wykończone cukinią Irenki o zapachu wanilii Przekrój skórkę i dużą część młodzieńczej cukinii razem. W cukinię wbij trzy duże jajka. Należy dodać olejek waniliowy, niewielką ilość oleju rzepakowego i jeden cukier waniliowy. Dodaj półtorej szklanki mąki pszennej, która została oddzielona przez sito, trochę soli i jedną łyżeczkę proszku do pieczenia. Połącz wszystko w jedną całość i nałóż na mocno rozgrzaną gofrownicę, która nie wymaga już oleju. Za pomocą łyżki podziel ciasto na mniejsze kawałki, aby się nie rozlało. Pieczone na chrupko.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *