Jak zrobić Czekoladowe babeczki z kremem orzechowym

babeczki z kremem orzechowym – składniki:

  • 25 dag mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • 2 jajka
  • pół łyżeczki sody
  • pół słoika masła orzechowego
  • 10 dag cukru. Dekoracja:
  • łyżka cukru pudru
  • 10 dag gorzkiej czekolady
  • 150 ml mleka
  • opakowanie perełek cukrowych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 ml śmietany 30-proc
  • 3 łyżki masła

babeczki z kremem orzechowym Przygotowanie:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Mieszanka, która jest sucha. Dodaj mleko po ubiciu jajek. Wymieszaj suche składniki przed dodaniem zmiękczonej margaryny. Do ciasta dodać połamaną czekoladę i delikatnie wymieszać. Tłuszczem posmarować foremki. Wypełnij przede wszystkim formy gracza. Przygotować 30 minut w 180°C. 2 Śmietanę ubić na sztywno i pod sam koniec dodać cukier puder. Wierzch babeczek należy posmarować masłem orzechowym, a wierzch posypać perełkami. 3 CZAS: około 40 minut 4 Przygotowując babeczki, połącz suche składniki w jednej misce, a mokre w drugiej. Po wymieszaniu wlać mokre do suchych, a następnie wszystko razem wymieszać, ale niezbyt dokładnie. Lepiej spróbować mniej rzeczy. Źródło: Tydzień Dobry


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *