Jak zrobić Czekoladowe gofry z marmoladą

czekoladowe gofry – składniki:

  • 4 jajka
  • mąka
  • 1 szkl mleka
  • 0,5 szkl oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 szkl cukru
  • 2 łyżki kakao

czekoladowe gofry Jak zrobić:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Wafle z konfiturami i czekoladą: Połącz cukier i jajka w misce. Następnie dodaj tyle mąki, mleka, oleju i proszku do pieczenia, aby ciasto było w zasadzie tak gęste jak ciasto do wycierania. W nagrzanej gofrownicy gotuj gofry przez około cztery minuty. Umieść je w pionowym nagłówku wynikającym z zabrania na misję, aby umożliwić odpływ pary. Podawać ze szklanką mleka i kakao lub marmoladą śliwkową.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *