Jak zrobić Delikatne babeczki orzechowe

Składniki na babeczki orzechowe:

  • szczypta soli
  • cukier waniliowy
  • nadzienie
  • 4 białka
  • 0,5 szkl cukru
  • 0,5 margaryny
  • 2 szkl mąki
  • 2 żółtka
  • 2 czubate łyżki capuchinno orzechowego
  • 1 łyżki śmietany

babeczki orzechowe Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Babeczki z delikatnymi orzechami Składniki na ciasto zagniatamy na stolnicy, aż nie będą kleić się do rąk. Po sklejeniu foremek z ciastem, smarujemy je margaryną. Kiedy wszystkie zostaną wylane, wkładamy je do piekarnika i czekamy, aż zaczną odchodzić od foremek. W trakcie nalewania rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Białka ubić na sztywno, dolewając soli, po ubiciu dodać kapucynkę, dokładnie zmiksować i nakładać po łyżce na każdą babeczkę. Włóż do nagrzanego do 150 stopni grilla na 15 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *