Jak zrobić Delikatne naleśniki z musem jagodowym

Przepis na naleśniki na maśle klarowanym z białym serem. Jeśli zastanawiacie się jak zrobić naleśniki po meksykańsku z sosem czosnkowym na obiad, to główną rolę odgrywa tu pyszny farsz. Kuchnia meksykańska słynie z tego, że opiera się głównie na kukurydzy i nasionach roślin strączkowych. W sosie meksykańskim obowiązkowym składnikiem są właśnie te żółte ziarenka oraz najczęściej czerwona fasola. I nie brakuje ich również w naszym przepisie.
Jeśli zastanawiacie się jak zrobić naleśniki po meksykańsku z sosem czosnkowym na obiad, to główną rolę odgrywa tu pyszny farsz. Warto na początku wykonać sos czosnkowy, który podczas przygotowania reszty dania zdąży się dobrze „przegryźć”. Na pewno zaskoczy Was parzenie ziół, ale ten zabieg spowoduje, że dużo szybciej oddadzą one aromat do sosu, a nie tylko będą strzelać w zębach. W miseczce wymieszaj majonez, jogurt, ketchup, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Następnie wykonaj naleśniki. Wymieszaj jajka, mleko, wodę gazowaną, mąkę pszenną i 2 łyżki oleju. Odstaw ciasto, żeby zgęstniało. W tym czasie wykonaj farsz do naleśników.
Aby go wykonać potrzebujecie wołowiny, czerwonej fasoli, kukurydzy, cebuli i papryczki chilli. Całość będzie gęsta przez dodatek passaty pomidorowej i aromatycznych przypraw. Na patelni podsmaż cebulę. Następnie dodaj mięso i smaż, aż się zarumieni. Wlej passatę, dodaj przyprawy. Następnie dorzuć papryczkę i odsączoną kukurydzę z czerwoną fasolą. Dobrze dopraw i duś pod przykryciem. W tym czasie usmaż naleśniki. Jest pewne przysłowie, które sugeruje, że pierwszy naleśnik nigdy się nie udaje i zawsze ląduje w koszu. Tutaj kluczową rolę odgrywa odpowiednio nagrzana patelnia. Warto przed przewróceniem odczekać, aż naleśnik przestanie kleić się do patelni. Jeśli nią poruszysz, a placek delikatnie się przesunie to znak, że znacznie zmniejszyło się ryzyko rozerwania naleśnika podczas obracania.
Gdy te dobre naleśniki są już gotowe, napełnij je farszem i zwiń w trójkąty. Ułóż przygotowane, pyszne naleśniki na talerzu i polej je sosem czosnkowym.
Jak widzisz, przepis na naleśniki po meksykańsku z sosem czosnkowym jest niezwykle prosty w wykonaniu. Ten sprawdzony przepis będzie smacznym urozmaiceniem dla standardowych naleśników przygotowywanych na obiad. Jak widzisz, przepis na naleśniki po meksykańsku z sosem czosnkowym jest niezwykle prosty w wykonaniu. Pyszne delikatne naleśniki na bazie herbaty cytrynowej przełożone truskawkami z cukrem waniliowym. Pyszne delikatne naleśniki . Pyszne delikatne naleśniki na bazie herbaty cytrynowej przełożone truskawkami z cukrem waniliowym. Pychotka.

Składniki na delikatne naleśniki:

  • śmietana
  • jajka
  • słonina 5 dkg
  • ser
  • biały
  • mleko
  • jagody
  • woda mineralna gazowana 0,5 szklanki
  • cukier 2 łyżeczki
  • cynamon
  • cukier waniliowy 1 opak
  • sól
  • cukier puder 1/4 szklanki
  • śmietanka 30% 1 opak

delikatne naleśniki Przygotowanie:

Zobacz także: inny przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *