Jak zrobić Domowe babeczki czekoladowe

Składniki na domowe babeczki czekoladowe:

  • pół szklanki mleka
  • 3 łyżki kakao
  • 6 okienek czekolady mlecznej
  • 150g masła
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 300g mąki
  • 6 okienek czekolady
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • białej

domowe babeczki czekoladowe Przygotowanie

Zobacz również: inny przepis

Ręcznie robione czekoladowe babeczki: Najpierw roztop masło w rondelku na małym ogniu, uważając, aby się nie przypaliło. Po całkowitym stopieniu pasty rozbijamy jajka i umieszczamy je w misce. Umieść składniki w drugiej, większej misce: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, pop do pieczenia i cukier waniliowy. Wszystko delikatnie mieszaj łyżką przez około 15 sekund. Konieczne jest, aby masło całkowicie ostygło. Na żółtą masę miksować świeżo ubite jajka z mlekiem przez około 2 minuty. Zrób minimalne mocne stany czekolady. Do wszystkich towarów sypkich dodajemy naszą masę jajeczno-mleczną. Mieszamy. Dodaje się czekoladę. Większa część jest przygotowana. Temperatura piekarnika wynosi 200 stopni. Ustaw babeczki na około 20 minut. Na koniec można dodać bitą śmietanę lub inne dodatki, według sugestii każdej osoby. Weź udział w kolacji!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *