Jak zrobić Domowe gofry z budyniem

Zapiekane naleśniki z sosem czekoladowym to propozycja na wyjątkowy deser lub obiad z okazji Dnia Dziecka. Doskonale smakują i są przy tym łatwe w przygotowaniu. Tak przygotowany deser posmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. W mojej wersji tej prostej słodkości naleśniki są z nadzieniem z białego sera, ale możecie przygotować takie, jakie lubicie. Zapiekane naleśniki z sosem czekoladowym to propozycja na wyjątkowy deser lub obiad z okazji Dnia Dziecka. Przepis na naleśniki na maśle klarowanym z białym serem. Idealne naleśniki bezglutenowe z mąki ryżowej i kukurydzianej. Jeśli zaś wolicie gofry miękkie w środku, ale kruche na zewnątrz, to polecam gofry proste lub gofry z przepisu mojej Mamy . Gofry swoje początki miały już w średniowieczu. Zapraszam na pyszne, delikatne gofry bezglutenowe z gruszką oraz mielonymi orzechami.
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubionymi dodatkami, jak np. marmoladą, dżemem, owocami i bitą śmietaną.

gofry – lista składników:

  • 200g mąki pszennej
  • 175g miękkiego masła
  • 175g cukru
  • Szczypta soli
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • Masło do natłuszczenia gofrownicy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 jajka

gofry Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inny przepis

Aby uzyskać amortyzację, wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia, aromatami i drobno zmieloną marchewką. Zrób gofry. Każdy powinien być zwieńczony dodatkowymi dodatkami, serem grani cheddar i podany. Weź udział w kolacji!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *