Jak zrobić Drożdżowe babeczki ze śliwkami

Mięciutkie, puszyste babeczki ze śliwkami i chrupiącą kruszonką to doskonały pomysł na deser z wykorzystaniem sezonowych owoców. Rozpływają się w ustach i szybko znikają przy małej czarnej z najbliższymi.

babeczki ze śliwkami – składniki:

  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 30g cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 30g świeżych drożdży
  • olej do wysmarowania formy muffinek
  • 80g cukru
  • Kruszonka:
  • 50g masła
  • cukier puder do posypania
  • 1 jajko rozkłócone do posmarowania
  • 360g mąki pszennej
  • 70g mąki pszennej
  • 400g śliwek węgierek
  • 30g masła ekstra
  • Ciasto:
  • Dodatkowo:
  • 150ml letniego mleka

babeczki ze śliwkami Przygotowanie:

Zobacz również: inna ciekawa receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *