Jak zrobić Dyniowe muffinki na Halloween

Składniki na dyniowe muffinki:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pszennej
  • 3/4 szklanki jogurtu
  • 1 szklanka cukru
  • 0,5 olejku pomarańczowego
  • 3 jajka
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka puree z dyni

dyniowe muffinki Jak przygotować

Zobacz koniecznie: naleśniki z serkiem mascarpone

Herbatniki dyniowe na Halloween Tkankę dyniową należy pokroić w trójwymiarowe kwadraty (około 400 gramów), umieścić w garnku z około 0,5 szklanki wody i włączyć gaz. Dusić pod przykryciem, aż dynia zacznie się rozpadać. Gdy całkowicie ostygnie, miksujemy na gładki mus i odmierzamy jedną filiżankę. Połącz cukier i jajka w misce, aż będą gładkie. Następnie wymieszaj jedną filiżankę sproszkowanej mąki, jeszcze jedną filiżankę mąki i cały jogurt. Z ostatnią szklanką mąki połącz olej pomarańczowy i mus dyniowy. Foremki na herbatniki napełnij biszkoptem do około 50% wysokości miseczek. Przygotować 28 minut w 180°C w nagrzanym piekarniku. Zaplanuj z rozpuszczoną czekoladą lub lukrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *