Jak zrobić DYNIOWE MUFFINKI Z PŁATKAMI OWSIANYMI I CZEKOLADĄ

Pyszne,proste i sycące, zapraszam:)

muffinki z płatkami owsianymi i czekoladą – składniki:

  • 40 g płatków owsianych
  • 1 jajko
  • 30 g masła
  • 210 g mąki
  • skórka otarta z pomarańczy
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 40 g ksylitolu
  • 14 g gorzkiej czekolady
  • 150 ml maślanki
  • 200 g puree z dyni
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

muffinki z płatkami owsianymi i czekoladą Przygotowanie:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

1. Wymieszaj mąkę, płatki owsiane, pop do pieczenia i proszek do pieczenia w misce. Powstrzymaj się z tym krótko. Rozprzestrzenianie się powinno być kruche. Przełóż je do miski, dodaj ksylitol i za pomocą silikonowej szpatułki lub miksera dokładnie je połącz. Od tego momentu zbierz jajko i zmiksuj wszystko w jedną całość (przede wszystkim będzie się wydawać, że masa została oszacowana, ale jednocześnie jest całkowicie w porządku). 2. Po dodaniu maślanki jeszcze raz wymieszaj. Ponownie dobrze wymieszaj przed dodaniem puree z dyni. Następnie szybko wymieszaj z suchymi dodatkami. Napełnij formy do około dwóch trzecich pojemności. Przed podaniem posyp babeczki wiórkami czekoladowymi. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Wyeliminować do ostygnięcia. Mieć smaczny posiłek!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *