Jak zrobić Ekspresowe pączki

Składniki na ekspresowe pączki:

  • 1,5 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • szczypta soli
  • 1 łyżka wódki
  • olej do smażenia
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 30 dag serka homogenizowanego ja miałam truskawkowy
  • pszennej
  • cukier puder

ekspresowe pączki Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: ciasteczka angielskie

Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól i alkohol do masy serowo-jajecznej, ciągle mieszając. Smażyć małe kawałki ciasta na gorącym oleju w garnku z około pół litra oleju i łyżką zanurzoną w chłodnym oleju na złoty kolor z obu stron. Jeszcze ciepłe obtoczyć upieczone pączki w cukrze pudrze i przełożyć na ręcznik papierowy.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *