Jak zrobić Francuskie babeczki z budyniem i owocami

Ciasteczka z ciasta francuskiego z owocami to łatwy i szybki sposób na przygotowanie smacznego poczęstunku.

francuskie babeczki – lista składników:

  • cukier 2 łyżki
  • płatki migdałowe 2-3 łyżki
  • cukier waniliowy 2 łyżeczki
  • śliwki węgierki 3 szt
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • morele 3 szt
  • żółtka 2 szt
  • mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • mleko 1 szkl
  • ciasto francuskie 1 opakowanie

francuskie babeczki Przygotowanie:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

śliwki bez pestek i morele bez pestek Wyjmij gotowe ciasto francuskie z lodówki i pozostaw na trzydzieści minut w temperaturze pokojowej. Następnie wyjmij papier i pokrój go na 12 kwadratów. Po dociśnięciu i nakłuciu widelcem foremki na muffiny pieczemy 4-5 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. 2 Pieczenie: Połącz 100 mililitrów mleka, żółtek, cukru, wanilii, mąki pszennej, mąki ziemniaczanej i cukru pudru. Łącząc podgrzane mleko z mlekiem i żółtkami ugotować budyń. 3 Podziel gorący budyń na przygotowane babeczki. Śliwki i morele ułożyć w ćwiartki. 4 Posypać płatkami migdałów. Zaplanuj do uzyskania połysku w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *