Jak zrobić Gofry gruszkowe

gofry gruszkowe – składniki:

  • olej do posmarowania gofrownicy
  • 1 łyżeczka oleju
  • 2 małe gruszki
  • trochę proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 łyżki z lekkim czybkiem mąki
  • 2 łyżki mleka

gofry gruszkowe Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

Wafle gruszkowe Umyj gruszki i osusz je. Przecinając go na pół i usuwając skórę, możesz pozbyć się nasion. Zmiażdżyć do miski z tarką, dodać jajko i wymieszać. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, olej i mleko przefiltrować razem. Wkładamy ciasto do gofrownicy, podgrzewamy i pieczemy z obu stron na złoty kolor. Przełożyć na talerz i po lekkim ostygnięciu posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *