Jak zrobić Gofry orzechowe

Składniki na gofry orzechowe:

  • 2 łyżki mleka
  • około 2 szklanek mąki
  • 100 g masła
  • Dodatki: twarożek wiejski, kiełki rzodkiewki, sól
  • pszennej
  • 1 łyżka cukru
  • 30 g drożdży
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli

gofry orzechowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Naleśniki z masłem orzechowym: W misce wymieszaj cukier, letnie mleko i trzy łyżki mąki. Należy dodać rozgniecione drożdże. Dodaj mąkę, mleko w proszku, szczyptę soli i jajka, gdy drożdże zaczną rosnąć. Kombinacja jest nasza. Wymieszaj z margaryną i pokrojonymi orzechami wokół zakończenia kontrolnej ramy. Podaj hittera na około 30 minut, aby powstał. Gofrownica jest przez nas podgrzewana. Piecz gofry, aż będą rumiane i chrupiące, wkładając je do ciasta. Młode rzodkiewki i twaróg przygotowany z solą i pieprzem równoważą danie. Do słodkiej formy dobrze komponują się twarożki i posypane cynamonem powidła śliwkowe.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *