Jak zrobić Gofry puszyste i mięciutkie

Jeśli ktoś szuka przepisu na mięciutkie i lekko chrupiące gofry to polecam ten przepis, wychodzą bardzo puszyste i wysokie. Idealne z dodatkiem frużeliny owocowej i bitej śmietany.

Składniki na gofry puszyste:

  • 300 g mąki
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 100 g masła
  • 15 g proszku do pieczenia
  • 70 g cukru pudru
  • 1/2 l mleka

gofry puszyste Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

1. Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajka, miksujemy blenderem, małymi kroczkami dodajemy mąkę, sól, proszek do pieczenia, cukier i rozpuszczoną margarynę. Miksuj, aż ciasto będzie gładkie i jednolite. 2. Umieść mieszaninę w gofrownicy i podgrzewaj, aż będzie gotowa.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *