Jak zrobić Gofry z mozzarellą i salami

Takie wytrawne gofry możesz przyrządzić na śniadanie, obiad czy kolację. Fajnie też sprawdzą się zapakowane na lunch do pracy czy szkoły.

gofry z mozzarellą – składniki:

  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • garść sera mozzarelli
  • kilka plastrów salami/ cienkiego boczku/szynki
  • szczypta chilli
  • Ciasto na gofry:
  • Dodatki:
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 1 jajko

gofry z mozzarellą Jak zrobić:

Zobacz także: inny przepis

1. Połącz wszystkie składniki mieszanki w większej misce, aż będzie gładka i nieco grubsza niż ubijak do gorących ciastek. Smażymy na lekko naoliwionej i gorącej gofrownicy. Po udekorowaniu pierwszej porcji ciasta dodatkami, wylej na nią drugą porcję ciasta tak, aby ledwo ją przykryła. Trzymamy się zamykając gofrownicę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *