Jak zrobić Gryczane muffinki z tuńczykiem i twarożkiem

Zapieczone chrupiące z wierzchu, a w środku kryją… pysznego tuńczyka i biały ser. Idealne na śniadanie, ale i również do jedzenia z kubkiem zupy

muffinki z tuńczykiem – składniki:

  • -2 szkl. mąki gryczanej
  • -2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • -1 jajko
  • -ok 4-5 łyżek oleju, w którym był tuńczyk (jeśli pozostało mniej można użyć oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego)
  • -1/2 łyżeczki soli
  • -1 szkl. mleka
  • -puszka tuńczyka w oleju
  • -kostka twarogu
  • -garść ulubionych ziół

muffinki z tuńczykiem Przygotowanie

Zobacz również: inny przepis

1. Twaróg rozgnieść widelcem i doprawić do smaku w misce. Tuńczyka pokroić na kawałki wielkości kęsa. W jednej misce połącz mokre i suche składniki ciasta, w tym zioła. Wszystko powinno być w misce. Na wyłożonej blachą do pieczenia pałkarz powinien być rozłożony wachlarzem. Dodaj blok rybny i łyżeczkę twarogu na wierzch. Aby przykryć, dodaj drugą łyżkę ciasta. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni piec około 30 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *