Jak zrobić Jednorożcowe babeczki w wafelkach lodowych

Zamiast cały czas używać zwykłych papilotek do pieczenia muffinek można pokusić się o zastąpienie ich wafelkami do lodów. Takie rozwiązanie na pewno jest ciekawsze i smaczne.

babeczki w wafelkach lodowych – składniki:

  • – 10 dag margaryny Kasi
  • – 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • – 125 ml mleka
  • – bita śmietana typu Śnieżka
  • – gwiazdki cukrowe
  • – barwniki spożywcze: żółty, różowy, niebieski
  • – 1 szklanka mąki tortowej
  • – 0,5 szklanki cukru
  • – 2 jajka
  • – wafelki do lodów
  • dodatkowo:
  • – różowy barwnik spożywczy

babeczki w wafelkach lodowych Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

1. Najpierw ułóż blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia na zamrożonych kremach. 2. Następnie ubij margarynę z cukrem na gładką masę. Dodaj każde jajko jedno po drugim w razie potrzeby po dłuższym mieszaniu. 3. Dodaje się proszek do pieczenia. Następnie cały czas dodawaj mąkę, cały czas miksując masę. 4. Podziel ciasto na trzy części. Jeden powinien być naprawdę bardziej widoczny i dodajemy do niego różowy ton. Żółty jest dodawany do trzeciego, a niebieski do następnego. 5. Następnie z ciasta uformowano wafle. Najpierw dajemy ciasto różowe, potem niebieskie, w końcu żółte. Całkowicie wypełnij wafle w 3/4. 6. Piecz babeczki przez około 25 minut w 170 stopniach. 7. Ustaw bitą śmietanę, wierząc, że babeczki ostygną. Z mlekiem ubić śnieżkę na puszystą masę. Następnie dodaj różowy odcień. 8. Ubitą śmietanę przełożyć do podgrzanego porządnego worka. 9. Babeczki można ulepszyć za pomocą rękawa ze słodyczami. Do babeczek należy dodać gwiazdki. 10. Gotowe! Zjedz cudowną kolację!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *