Jak zrobić Kakaowe babeczki drożdżowe z kruszonką

babeczki drożdżowe z kruszonką – lista składników:

  • 250 g mąki
  • Do posmarowania: 1 jajko + 1 łyżka mleka
  • 55 g roztopionego masła
  • 1 łyżka kakao
  • 50 g cukru
  • Kruszonka:
  • 7 g suchych drożdży
  • 0,5 szklanki mleka
  • 16 g cukru waniliowego
  • 80 g mąki
  • pszennej
  • 60 g cukru
  • Marmolada wieloowocowa
  • 3 żółtka (M)
  • 50 g margaryny
  • pszennej

babeczki drożdżowe z kruszonką Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna receptura

Kruche babeczki są robione z mąki, kakao i drożdży. Zagnieść ciasto z mlekiem, cukrem i żółtkami. Na samym końcu dodać roztopioną margarynę. Produkujemy spójny, płynny odtwarzacz. W oprószonej mąką misce umieść je. Aby podwoić objętość, przykryj ściereczką i pozostaw na półtorej godziny. Następnie podziel odtwarzacz na osiem partycji i pocieraj plecy przez dłuższy czas. Z każdej konstrukcji należy uformować kulę, skleić łyżeczką galaretki. Umieść kulki w silikonowych foremkach zagięciem do dołu. Przykryte, odstaw na czterdzieści minut. Posypać kruszonką i posmarować mlekiem i jajkiem. W temperaturze 190°C podgrzewać przez 20 minut. Połącz części do zniszczenia i walnij palcami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *