Jak zrobić Kruche babeczki z budyniem i owocami

kruche babeczki z budyniem – lista składników:

  • Dodatkowo:
  • 1/4 szkl. cukru pudru
  • 2 żółtka
  • szczypta soli
  • 1,5 szkl. mąki
  • drobne owoce do dekoracji
  • Budyń:
  • 450 ml mleka
  • 1 budyń waniliowy
  • Ciasto:
  • 2 łyżki cukru
  • 120 g zimnego masła

kruche babeczki z budyniem Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Ciasteczka kruche z produktów z ziemi Ciasto: Uformuj z ciasta kulę, szybko rozmasuj, zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 30 do 60 minut. Po tym czasie rozwałkować na grubość około 5 milimetrów między papierem do pieczenia lub folią. Użyj foremek na babeczki, które zostały spryskane mąką i wysmarowane masłem jako wkładki, wycinając kółka ze szklanki. Za pomocą widelca nakłuj mięso na blasze do pieczenia. Przygotowanie powinno zająć około 10 do 15 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza, aż efekt będzie genialny. Wyjmij kurczaka z grilla i przenieś, aby nieco ostygł. Następnie delikatnie wyjmij babeczki z foremek. 2. Budyń: Podczas gotowania zmniejsz ilość mleka do 450 mililitrów zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Używając trzepaczki do babeczek, rozbij jeszcze ciepły budyń. Do dekoracji użyj świeżych owoców. Mieć smaczny posiłek! inspiracja/źródło: Treat z jej domu)


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *