Jak zrobić Kruche babeczki z kremem mascarpone i kawałkami owoców.

Smaczny owocowy deser, babeczki z kruchego ciasta z kremem mascarpone i kawałkami owoców truskawki, brzoskwini.

babeczki z kremem mascarpone – lista składników:

  • Cukier puder
  • aromat waniliowy
  • 2 żółtka
  • śmietana 30-36% 250 ml
  • Brzoskwinia
  • Masło 12 dag schłodzone
  • Truskawki
  • mąka pszenna 200 g
  • ser mascarpone 250 g

babeczki z kremem mascarpone Jak przygotować

Zobacz także: różowy lukier

Krem składa się z następujących składników: Zmiksuj schłodzoną śmietankę z 250 gramami serka mascarpone, 30-36% ekstraktu waniliowego, 250 mililitrów cukru pudru i 3 łyżkami śmietanki. Do ubitej śmietany dodać mascarpone cheddar i koncentrat waniliowy. Po dodaniu sera cheddar energicznie wymieszaj bitą śmietanę z cheddarem mascarpone. Składniki mieszanki: 200 g mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 120 g zimnej margaryny 2 żółtka szczypta soli Planowanie babeczek: Użyj dołączonych mocowań, aby zmienić masę. Podziel mieszaninę na dwie części. Jedną porcję pozostałego ciasta rozwałkuj na placek o średnicy 5 mm, wkładając go do lodówki. Wytnij koła, które są szersze niż foremka do babeczek. Dociśnij wycięte okrągłe ciasto do ścian, umieszczając je w formie. Ciasto należy odpowiednio wycisnąć do kolejnej formy. Palcami wciśnij ciasto w brzegi formy. Dna foremek nakłuwamy dnami wyłożonymi ciastem. Podobnie stosujemy mieszankę nadmiaru, jeśli kontrolujemy jedną sekcję. Przygotowane foremki wypełnione ciastem należy przechowywać w temperaturze pokojowej. Podgrzewaj babeczki przez 15 minut w 180 stopniach, zakładając, że foremki są wypełnione ciastem, aż będą dobrze usmażone. 2 Podgrzane babeczki delikatnie wyjąć z foremek i ostudzić na metalowej kratce. Po ostygnięciu napełnij babeczki kawałkami truskawek i brzoskwiń. Dodaj śmietanę na wierzch. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce przez około godzinę. Podany przepis pozwala przygotować piętnaście babeczek z produktami liściastymi. Zjedz cudowną kolację!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *