Jak zrobić Kruche ciasteczka marchewkowe

Składniki na ciasteczka marchewkowe:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 duża marchewka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 15 dag masła lub margaryny
  • szczypta gałki
  • muszkatołowej
  • pół łyżeczki mielonych goździków
  • pół szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu

ciasteczka marchewkowe Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Chrupiące marchewkowe smakołyki Po dokładnym wysuszeniu i umyciu marchewki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. 2. Po wydzieleniu kawałków z podanych ozdób uformuj z gracza kulki, każdą z nich zmocuj, widelcem zrób model i połóż kulki na blaszce przymocowanej papierem do pieczenia. 3. & amp; wzmacniacz; wzmacniacz; Ciastka pieczemy około 25 minut w 180 stopniach, aż będą złocisto-brązowe. nbsp; * Zgodnie z przepisem powstaje około piętnastu ciasteczek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *