Jak zrobić Kruche ciasteczka migdałowe na Wielkanoc

Ciastka w kształcie zajączków i kurczaczków 🙂 Pyszne!

kruche ciasteczka migdałowe – lista składników:

  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 50 g płatków migdałowych
  • 100 g cukru pudru
  • 200 g masła
  • 2 żółtka
  • ok 8 kropli aromatu migdałowego
  • kilka kostek czekolady do dekoracji
  • 250 g mąki pszennej

kruche ciasteczka migdałowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: nocna owsianka na jogurcie

Kawałki migdałów. Margaryna, cukier puder, żółtka, cukier waniliowy, mąka i mielone migdały służą do utrwalenia i ugniatania ciasta. Dodaj preparat migdałowy po zakończeniu kontroli. Zagniecione ciasto należy schłodzić przez co najmniej 30 minut przed użyciem. Następnie użyj foremek do ciastek, aby zrobić ciasteczka i rozwałkuj ciasto na desce, która została posypana mąką. Umieść smakołyki na blasze do pieczenia, która została przymocowana papierem do pieczenia. Podgrzewać przez około 15 minut w temperaturze 200°C. Do upłynnienia czekolady należy użyć prysznica wodnego. Użyj wykałaczki, aby poprawić ciasta.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *