Jak zrobić Kruche kakaowe babeczki z brzoskwiniami i kajmakie

kakaowe babeczki – składniki:

  • 200 g mąki
  • 2 czubate łyżki kakao
  • 2 czubate łyżki cukru pudru
  • łyżeczka śmietany
  • pszennej
  • 100 g zimnego masła
  • 1 jajko
  • puszka masy kajmakowej o smaku krówkowym
  • łyżeczka cukru wanilinowego
  • 2-3 brzoskwinie
  • odrobina aromatu rumowego

kakaowe babeczki Jak zrobić

Zobacz także: inna receptura

Kruche ciastka kakaowe z brzoskwiniami i kajmakiem Szybko ułożyć masę od spodu, aby zmniejszyć ciepło. Wyciągaj je, aż osiągną grubość około 2 do 3 mm. Pozbądź się kółek (możesz użyć metalowych foremek na spody), a po krótkim czasie ostrożnie wypełnij nimi foremki, aby pałkarz dokładnie przylegał. Nakłuć spody. Dodaj jedną do dwóch łyżeczek posiekanych brzoskwiń do przygotowanych babeczek po podgrzaniu spodu przez 15 minut w temperaturze 190 stopni F. Następnie, wykorzystując masę krówkową, zaplanuj babeczki, wkładając je do rękawa lub opakowania kanałowego.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *