Jak zrobić Łatwe muffinki czekoladowe

Bardzo łatwe do przygotowania czekoladowe muffinki.

łatwe muffinki – składniki:

  • 1 jajko
  • łyżka stopionego masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • tabliczka (80-100 g) gorzkiej czekolady
  • szklanka mleka
  • 1 i 3/4 szklanki mąki tortowej
  • 1/3 szklanki oliwy
  • aromat waniliowy lub rumowy

łatwe muffinki Przygotowanie:

Zobacz także: inna receptura

W misce wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier puder i posiekaną czekoladę. 2 Wymieszaj mleko, oliwę z oliwek, margarynę i zapach na patelni przed dodaniem jajka. 3 Wymieszaj z suchymi składnikami w misce. 4 Umieść powstałe ciasto w foremkach do bułek, napełniając je do dwóch trzecich wysokości i piecz przez dwadzieścia minut w gorącym piekarniku w temperaturze 200 stopni. 5 Po ostudzeniu biszkopty oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *