Jak zrobić Łatwe pączki Iwony

łatwe pączki – lista składników:

  • 1 całe jajko
  • marmolada lub konfitura o dowolnym smaku.
  • Do nadziewania:
  • 10 dag drożdży
  • ½ szklanki oleju roślinnego,
  • pszennej
  • cukier puder.
  • ½ szklanki cukru,
  • 2 opakowania cukru waniliowego,
  • Do posypania:
  • 5 żółtek,
  • 100 ml piwa,
  • 1kg mąki
  • 400 ml mleka

łatwe pączki Przygotowanie

Zobacz również: szybkie ciasteczka kakaowe

pączkach Iwony głównymi składnikami są cukier, mleko i olej roślinny. Z drożdżami ubić całe jajko i żółtka. Po wmieszaniu jajek dodaj dodatkowe skrawki do mąki. Przygotuj miksturę, mieszając ją blenderem. Mieszankę można pozostawić do wyrośnięcia na 30 minut w ciepłym miejscu (to niewiele znaczy, aby zrobić smaczne pączki). Dłońmi uformować kotleciki, nadziać je łyżeczką marmolady i skleić ze sobą brzegi tak, aby powstały okrągłe pączki. Aby mieszanina nie pozostała, posyp ją mąką. W dużym rondlu rozgrzej smalec lub olej roślinny. Tłuszcz powinien być bardzo gorący, ale nie powinien palić pączków. Smaż kilka pączków jednocześnie. Po podsmażeniu pączków zdejmujemy je z patelni, odsączamy z tłuszczu na papierze i oprószamy cukrem pudrem i cukrem waniliowym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *