Jak zrobić Malinowe babeczki

malinowe babeczki – składniki:

  • 100 ml śmietany kremówki
  • szklanka cukru
  • sól
  • 2 szklanki mąki
  • 6 łyżek mleka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • 4 jajka
  • kostka margaryny
  • pół szklanki mrożonych (w sezonie świeżych) malin lub innych czerwonych owoców

malinowe babeczki Przygotowanie:

Zobacz również: inny przepis

Upłynnij margarynę w garnuszku. Po dodaniu kakao, mleka i cukru zagotować na małym ogniu do wrzenia. Uspokój się. 2 Aby uzyskać gładkie ciasto, połącz przesączoną mąkę, proszek do pieczenia i żółtka. Dodaj białka do ciasta i delikatnie zmiksuj na sztywno z odrobiną soli. 3 Do wysmarowanych tłuszczem foremek na babeczki rozłożyć dwie łyżki ciasta. Rozprowadź naturalny produkt bez rozmrażania, przykrywając go kolejną łyżką ciasta. Podgrzewać około 25 minut w temperaturze 180°C. Aby to poprawić, dodaj kleks bitej śmietany. 4 Czas przygotowania: 50 minut Warto Jedzenie 8. Koszt jednej porcji: 1,30 zł. 5 Przepis nadesłała Diana Kowalczyk z Tarnobrzega.</strong> Hojnie zatrzymaj się na chwilę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *