Jak zrobić Maślane babeczki waniliowe

Składniki na maślane babeczki waniliowe:

  • cukier puder – do posypania
  • 2/3 kostki masła
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2,5 opakowania cukru wanilinowego
  • 2 ½ szklanki mąki
  • szklanka cukru
  • 4 jajka
  • 10 łyżek mleka

maślane babeczki waniliowe Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inna receptura

Rozłożyć babeczki waniliowe Margarynę utrzeć z cukrem waniliowym, następnie rozluźnić i jedno po drugim dodać jajka, następnie dodać proszek do pieczenia, łyżkę mąki i mleko, łyżka po łyżce. Wymieszaj wszystko dokładnie i przykryj foremki do centralnego punktu kształtu ciasta. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Gdy ciasto ostygnie posypać cukrem pudrem do dekoracji i do smaku.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *