Jak zrobić Mini-babeczki ponczowe.

babeczki ponczowe – składniki:

  • tłuszcz do blachy
  • 3/4 szklanki mąki
  • pół kostki margaryny
  • oraz forma silikonowa do babeczek o 15 wgłębieniach i 3 kszta
  • cukier puder do posypki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • ziemniaczanej
  • pszennej
  • kilka kropel aromatu migdałowego lub pomarańczowego,
  • 1/2 szklanki ponczu,
  • 1,5 szklanki mąki
  • szklanka cukru białego,
  • łtach.
  • 5 jajek

babeczki ponczowe Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

babeczki w kształcie ponczu. Używając miksera ręcznego, połącz jajka, cukier i margarynę. Po drodze dodaj poncz, proszek do pieczenia, mąkę pszenną i ziemniaczaną, aromat pomarańczowy lub migdałowy i poncz. Foremkę na herbatniki natłuść, rozgrzej kuchenkę do 175 stopni Celsjusza i na trzy różne sposoby wypełnij mieszanką zagłębienia w kształcie babeczek. Zanim skończy się czas, wbij długi patyczek w jedną z babeczek; Jeśli powierzchnia nie jest pokryta ciastem, są gotowe do usunięcia. W mniej niż sześćdziesiąt minut przygotuj strukturę. Po upieczeniu wyjąć formę, pozostawić do ostygnięcia, a następnie delikatnie odwrócić i ułożyć na desce do krojenia chleba lub półmisku. Przed podaniem posyp wszystkie babeczki cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *