Jak zrobić Mini babeczki z krówkami i orzechami

babeczki z krówkami – lista składników:

  • 100 g cukru pudru
  • 3 łyżki masła
  • 100 ml śmietanki kremówki 30%
  • 80 ml śmietanki kremówki
  • 2 szczypty soli
  • ok. 350 g krówek, użyłam Milanowskich
  • NADZIENIE – 250 g orzeszków ziemnych niesolonych
  • POLEWA – 50 – 80 g czekolady gorzkiej
  • pszennej
  • 125 g zimnego masła albo margaryny
  • 1 jajko
  • 250 g mąki

babeczki z krówkami Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna receptura

Mini babeczki nadziewane krówką i orzechami CIASTO: Po przesianiu mąki dodajemy cukier, sól i schłodzone masło; użyj szerokiego noża, aby przeciąć wszystko; Dodaj jajko, gdy nie będzie już tłuszczu; Szybko zagnieść ciasto. Po włożeniu do plastikowego opakowania należy je przechowywać w lodówce przez około 30 minut. Przesuń arkusz ciasta do foremek za pomocą ruchomego trzpienia, a następnie pokrój masę na kawałki o grubości od 2 do 3 mm. Aby zniszczyć obfitość, przyciśnij odtwarzacz do wewnętrznych ścian. Po prostu przepłucz babeczki przez kilka sekund w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza. Gdy ostygnie, ostrożnie wytrzyj foremki. MASA: Cukierki przełożyć do garnka, po wyjęciu z opakowania i pokrojeniu na skromniejsze kawałki. Dodając margarynę i śmietankę, możesz ją podgrzać. Mieszaj je, aż całkowicie znikną. Całkowicie wmieszaj orzeszki ziemne, aby upewnić się, że przylgną do mieszanki. Nałóż dwie łyżeczki na kruche babeczki, gdy sytuacja nieco się uspokoi. Lukier – gładką czekoladę połamać na kawałki pod prysznicem wodnym i zmiksować ze śmietanką na gładką masę. Wlej gorącą wodę do babeczek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *