Jak zrobić Mini muffinki śniadaniowe

Kilka minut wystarczy by przygotować je na śniadanie lub deser.

muffinki śniadaniowe – składniki:

  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • Cukier puder do posypania do wierzchu
  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • Kilkanaście świeżych lub mrożonych malin
  • 3 łyżki mąki
  • Szczypta soli
  • 2 łyżki płatków Corn Flakes kakao i miód Lubella

muffinki śniadaniowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

1. Podczas ubijania białek posol je. Na sztywną pianę dodać cukier, żółtka, przesianą mąkę i drobno pokruszoną kukurydzę. Pieczemy około 15 minut w piekarniku nastawionym na 1800°C po 34-krotnym napełnieniu malinami silikonowych foremek. Podawać lekko schłodzone i posypane cukrem pudrem. Najlepiej smakują z odrobiną dżemu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *