Jak zrobić Mocno czekoladowe muffinki

mocno czekoladowe muffinki – składniki:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • Składniki na 12 sztuk:
  • 100 g mlecznej lub deserowej czekolady,
  • 110 g cukru,
  • 100 g masła
  • 2 małe jajka
  • 120 ml mleka
  • Cukier puder do podania,
  • 1/3 łyżeczki sody,
  • Ewentualnie masło
  • 200 g mąki
  • 2 łyżki kakao

mocno czekoladowe muffinki Przygotowanie:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Czekoladowe Herbatniki Upłynnić pastę i pozostawić do ostygnięcia. Czekoladę kroimy na kwadraty 3D. W misce ubij jajka. Ubijaj je, dodając do nich cukier. Do ubitej masy dodać suche mocowania (mąkę, kakao, proszek do pieczenia i pop). Dodać pastę i mleko. Wszystko dobrze połączyć. Dodaj czekoladę jako ostatnią. Delikatnie wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić czekoladę. Umieść pałkarza na wcześniej przygotowanej patelni do ciastek. Wypełnij każdą wnękę aż do jej poziomu (jeśli masz papierowe foremki błyskawiczne, po prostu je wypełnij). Pastą należy nasmarować zagłębienie przed jego wypełnieniem. Pieczemy muffiny przez około 25 do 30 minut w temperaturze 180°C.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *