Jak zrobić Muffinki bananowe z czekoladą

Kiedy w domu zalegają dojrzałe banany…

muffinki bananowe – składniki:

  • 2 średnie banany
  • Składniki na 12 babeczek:
  • ½ szklanki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 12 kostek czekolady
  • 1 szczypta soli
  • ¼ szklanki cukru
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 ¾ szklanki mąki

muffinki bananowe Jak zrobić:

Zobacz także: gofry bez mleka

Banany obrać ze skórki i dokładnie rozgnieść widelcem. Przez jakiś czas miksować banany, jogurt, cukier i jajko. Wymieszaj różne mocowania łyżką, a następnie dodaj je do wszystkiego innego. Piecz foremki na herbatniki przez 20 do 25 minut w temperaturze 180 stopni, aż zbrązowieją, a następnie wciśnij trójwymiarowy kwadrat czekolady do każdej foremki. Mieć smaczny posiłek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *